Bringatúra a Bánya tavak mentén…

Bringatúra a Bánya tavak mentén…

Indulás: Letenye MOL benzinkút

A bicikliúton Nagykanizsa irányában elindulunk, majd 1-2 kilométer megtétele után elkanyarodunk jobbra ahol földúton haladunk tovább. Ha tavasszal indulunk túrázni a repcevirágzás idején, különösen szép látványban gyönyörködhetünk. A földúton végiggördülve eljutunk Letenye város Egyeduta városrészébe, itt balra kanyarodva végighaladunk a főutcán Tótszerdahely irányába, majd a második jobbra kanyarodó utcába hajtunk és az autópálya felett áthaladó úton gurulunk tovább a mezei útra, amelyről több irányba is indulhatunk.

Ehhez a túrához a második jobbra kanyarodó úton kell elindulnunk, ami kellemes, árnyas ösvényen visz tovább. (Párhuzamosan haladunk az autópályával.) Egészen addig, míg elérünk a Korongi-hídig, ahol kétfelé ágazik az út. Itt balra fordulva egy rövid szakasz után elérünk egy festői kis tóhoz, melynek partján van egy esőbeálló is asztallal, padokkal. Itt tarthatunk egy rövidke pihenőt. Érdemes kicsit csellengeni a tó körül, és ha szerencsénk van, olyan pillanatoknak lehetünk tanúi, mint a tóból „iddogáló” fecskék.

Innét Letenye irányába fordulunk, és párszáz méter megtétele után elérkezünk egy újabb kavicsbánya tóhoz. Mivel ez jelenleg is üzemel, ezért ez nem látogatható, elhaladunk mellette, és kiérünk a Letenyei újhatár szakaszhoz.

Innét kitérőt tehetünk a Murához. Itt közvetlenül a határon átívelő híd alatt sétálhatunk a folyó partján. Maga a híd szerkezete is érdekes látványt nyújt ebből a perspektívából. Majd ugyanezen az úton visszagurulunk, és a Müller logisztikai központ mellett, a körforgalmon keresztül, rövid ideig a 7-es főúton haladva elérjük Letenye városát.

Nehézségi fok: Könnyű túra.
A túra 6-7 évesek számára is könnyen teljesíthető.

Ajánlott: Családoknak, baráti társaságoknak, …és mindenkinek, aki egy vadregényes kalandra vágyik!
A túra ideje: A pihenő időket nem figyelembe véve, kb. 3 óra.
Szükséges: ivóvíz, „elemózsia”